Taloyhtiön huolto- ja kunnossapitovastuut – ole hyvä!

Etusivu » Asukkaalle » Vastuunjako

Vastuunjako

Alla olevaan taloyhtiön vastuunjakotaulukkoon on eritelty kunnossapidon ja huollon vastuualueet taloyhtiön ja sen osakkaan välillä. Saat tietoa, kenen vastuulla on huolehtia kylpyhuoneen lattiakaivon puhdistuksesta tai vaikkapa vesihanojen ja valokatkaisijoiden toimintakunnosta. Vastuunjakotaulukon tulkinnat vastaavat asunto-osakeyhtiölakia ja se pätee normaalista asumisesta, kulumisesta sekä vanhenemisesta johtuviin vikaantumisiin ja huoltotarpeisiin.

Vastuunjakotaulukossa ei ole huomioitu niitä kiinteistön perusrakenteita, jotka itsestään selvästi kuuluvat taloyhtiön vastuiden piiriin. Näitä ovat muun muassa vesikatto, vesikourut ja syöksyputket, ulkoseinät, perustukset sekä muut rakennuksen ulkopuoliset osat.

Korvausvastuuasioissa ja mahdollisissa kiistoissa on hyvä muistaa, että lain mukainen vahingonkorvausvastuu pätee kaikissa tilanteissa. Huomioitava on myös se, että taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä voidaan määritellä kunnossapitovastuita myös alla olevasta vastuunjakotaulukosta poikkeavasti. Eli jos yhtiössä on kiinteistön tai asunnon kunnossapidosta asunto-osakeyhtiölaista poikkeavia omia määräyksiään, niitä myös noudatetaan. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot